bio


cv


Biografie Natasja Morales


Biografie Natasja Morales
Ik ben geboren en opgegroeid in het Oude Westen van Rotterdam. Op mijn vijftiende danste ik in het weekeinde in clubs en discotheken in binnen– en buitenland en schoof ik doordeweeks in de schoolbanken om mijn MAVO en daarna HAVO diploma te halen. Dat ik ondertussen de choreografie en dans van Paul Elstaks houseact ‘Holy Noise’deed, wisten mijn klasgenoten niet. Vele optredens volgden, echter school bleef het belangrijkste. In 2001 behaalde ik mijn HBO diploma in Culturele en Maatschappelijke Vorming richting Kunst en Cultuur.  Daarnaast volgde ik de docent drama opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en deed ik meerdere cursussen en workshops op het gebied van acteren en presenteren waardoor ik in verschillende tv-producties en tv-commercials te zien was.
Ondertussen ontwikkelde ik mij meer op het gebied van presenteren op evenementen en festivals en nam ik een plaat op met DJ JEAN: ‘the Launch’, waar ik een gouden plaat voor heb mogen ontvangen.
Verder schreef  ik columns voor De Telegraaf en organiseerde ik dance-party’s, ‘ArtAttack’ genaamd, waarin kunst en jongeren werden samengebracht. Ook ontwikkelde ik samen met een redactieteam de culturele talkshow 'the Grapevine' van Stichting Passionate en ontwikkelde ik het tv-format en de pilootaflevering  'Rotterdam vs Amsterdam' voor MTV.

In 2005 heb ik Chica Radio ontwikkeld als een vorm van jeugdparticipatie die in de vrije tijd van de meiden kan worden uitgevoerd.
Vanaf 2007 presenteerde en produceerde ik verschillende radio programma’s voor radiozender FunX waaronder Chica Radio en was mijn stem te horen in de radio soap FunXtream.
Voor RTV Rijnmond presenteerde ik de human interest items voor het tv-programma ‘Aanpakken’ en de late Nighttalkshow ‘CAFE ZUIDPLEIN’. Op dit moment presenteer ik regelmatig tijdens festivals en evenementen en werk ik als radio presentator.
Samen met Elsbeth van Noppen heb ik in 2011 de documentaire film ‘de meiden van Chica Radio’afgerond.

Verder werk ik voor stichting kunstzinnige vorming ToBe als project coördinator waar ik projecten initieer, coördineer en organiseer in de kunst en cultuur of maatschappelijke sector.

Samen met Roxanne van der Slot produceer ik het meiden participatie project Chicks and the City-Radio bij RTVRijnmond.