radio
 

 Chica Radio Documentaire

Samen met documentaire maakster en vriendin Elsbeth van Noppen heb ik een documentaire filmplan ontwikkeld over een aantal meiden van Chica Radio.
Deze documentaire gaat over het leven van drie meiden, die wekelijks het radioprogramma Chica Radio maken bij de populaire jongerenzender FunX. Deze meiden zijn vastberaden het ondanks hun strubbelingen te gaan maken in hun leven.


De film
Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje. Dit kreeg ik ooit als klein meisje te horen, nu ben ik de bedenker en host van het radio programma Chica Radio. In de show praten de jonge meiden, samen met mij openhartig over onderwerpen die rechtstreeks uit hun eigen leven komen en inspireren daarmee een grote groep jonge luisteraars. Nu staan de meiden allen op een belangrijk punt in hun leven, de meiden beseffen dat ze wel degelijk een kwartje kunnen worden en dat ze dat alleen zelf kunnen doen…


Het plan is in 2009 door het Mediafonds en Rotterdam Mediafonds gehonoreerd en is na de zomer van 2010 gedraaid.
De film is afgerond en uitgezonden in 2011 bij RTVRijnmond waar de documentaire 509000 kijkers trok. Ook is de film vertoond tijdens het Nederlands filmfestival 2011.

www.chicaradio.com


Regie en scenario: Elsbeth van Noppen en Natasja Morales
Coach: Menna Laura Meijer
Producent: seriousFilm
Eindredactie RTV Rijnmond: Cees van der Wel
Camera: Jefrim Rothuizen
Montage: Albert Markus
Lengte: 52 minuten
Subsidie: Mediafonds, Rotterdam Media Fonds, SNS Reaal Fonds


 

 

 

Korte impressie van de meiden van Chica Radio