radio
 


 

 

Chica Radio

Chica Radio is een radio programma vóór en dóór meiden uit Rotterdam dat van 2007 tot en met 2010 wekelijks live is uitgezonden bij de populaire jongeren radio zender FunX.
Chica radio geeft meiden een podium en een stem, de meiden kunnen alles bespreken wat ze willen.
In 2005 heb ik, Chica Radio bedacht en ontwikkeld. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij Chica Radio en ben de motor geweest achter het project. Chica Radio is radio gemaakt voor en door jonge meiden, waar meiden aan mee kunnen doen in hun vrije tijd. Het eerste jaar hebben de chica’s en ik bij MegaStad FM mogen uitzenden en al snel daarna bij de populaire jongeren radio zender FunX. De populariteit van het programma werd groter en Chica Radio werd een merk waar meiden graag bij wilde horen.

De documentaire ‘De meiden van ChicaRadio’

Vijf jaar lang hebben de chica’s en ik bij FunX, Chica Radio gemaakt. Het laatste jaar is hard gewerkt aan de documentaire over de meiden van Chica Radio. De documentaire ‘De meiden van Chica Radio’is gemaakt door Elsbeth van Noppen en ik en is uitgezonden op TV Rijnmond in 2011 waar de film 509.000 kijkers trok. Ook is de documentaire vertoond tijdens het Nederlands filmfestival 2011.

ChicaRadio & FunX
Vanaf 2011 was er door bezuinigingen geen plek meer binnen FunX voor maatschappelijke projecten als Chica Radio. Samen met RTV Rijnmond zijn mijn collega Roxanne van der Slot en ik gaan kijken naar de mogelijkheid een vervolg te geven aan Chica Radio.

Chicks And The city!
Een nieuwe zender met een groter bereik en dus ook een nieuwe naam!
Chicks and the city is iedere woensdag live te horen bij Radio Rijnmond tussen 20:00 en 21:00 op 93.4 FM.
Door steun van de gemeente Rotterdam (afdeling Jeugd onderwijs en samenleving)en natuurlijk RTVRijnmond kunnen we van oktober 2011 tot en met oktober 2012 bij radio RTVRijnmond Chicks and The City uitzenden! Wel pakken we dit meiden radio project nu een stuk groter aan door actieve deelname van meiden uit héél de regio. Lees hier meer over Chicks and the city!


 

 

 

Compilatie van de Chica Radio Show